Fulgentin - möbelpolish

Att använda Fulgentin

Att använda Fulgentin för att underhålla och skydda dina möbler kan ge dem ett nytt liv och hjälpa till att förlänga deras livslängd. Fulgentin är en välkänd produkt som används för att rengöra, vårda, och skydda olika typer av möbelytor, inklusive trä, lackerade ytor, och även plast. Nedan följer en guide om hur du bäst använder Fulgentin på dina möbler för att uppnå optimala resultat.

Steg 1: Förberedelse

Innan du börjar, är det viktigt att du förbereder området där du ska använda Fulgentin. Se till att ytan är fri från damm och smuts genom att noggrant torka av den med en torr eller lätt fuktad trasa. Det är viktigt att ytan är torr innan du applicerar Fulgentin för att undvika fläckar eller skador.

Steg 2: Applicering

Skaka flaskan med Fulgentin väl innan användning. Applicera en liten mängd av produkten på en ren, mjuk trasa eller en svamp. Det är bäst att börja med en liten mängd och gradvis lägga till mer vid behov för att undvika överanvändning som kan leda till en klibbig yta.

Steg 3: Bearbetning

Gnid in Fulgentin försiktigt i möbelns yta med cirkulära rörelser. Detta hjälper till att fördela produkten jämnt och tränger in i ytan för att erbjuda skydd och glans. Var extra försiktig med träytor där det är viktigt att arbeta med träets ådring för att undvika skador och uppnå bästa möjliga resultat.

Steg 4: Polering

Låt Fulgentin verka enligt anvisningarna på flaskan, vanligtvis bara några minuter. Använd sedan en ren, torr trasa för att polera ytan tills den känns torr och ser glänsande ut. Poleringen är ett viktigt steg som inte bara tar bort eventuellt överskott av Fulgentin, men också hjälper till att aktivera dess skyddande egenskaper.

Steg 5: Uppföljning och underhåll

För bästa resultat och långvarigt skydd, upprepa behandlingen med Fulgentin regelbundet, särskilt på ytor som används ofta eller utsätts för slitage. Hur ofta du behöver upprepa behandlingen beror på möbelns material och hur ofta den används, men en allmän rekommendation är att göra det var tredje till sjätte månad.

Tips:

  • Testa alltid produkten på en mindre synlig del av möbeln först för att säkerställa att den inte orsakar några skador eller oönskade effekter.
  • Använd inte Fulgentin på oljade träytor utan att först konsultera produktens anvisningar eller en expert, då det kan påverka ytan negativt.
  • Håll Fulgentin och alla rengöringsmedel borta från barn och husdjur.

Genom att följa dessa steg och tips kan du effektivt använda Fulgentin för att vårdar och skydda dina möbler, vilket bidrar till ett hem som ser väl omhändertaget och inbjudande ut.

Köp Fulgentin från våran webshop.

Tillbaka till blogg