Val av möbeltyg

Lämnar du in din möbel för tapetsering eller om du hellre gör jobbet själv och bara kommer in och vill köpa tyg är du såklart välkommen in till verkstan för att välja och beställa tyg.
I verkstan finns ett brett utbud av tyger i möbelkvalitet att välja på, vi använder bara högkvalitativa tyger från välkända leverantörer. De finns i alla prisklasser och i en uppsjö av material, färg och mönster som passar alltifrån hemmiljö, offentlig miljö, kontorsmöbler, till antik stil

Olika ljus gör stor skillnad, det går naturligtvis bra att låna hem tygprover, något jag rekommenderar att ni gör, så att ni ser tyget i dess rätta miljö innan ni bestämmer er.

Nedan hittar ni länkar till leverantörerna om ni vill tjuvkika innan ni kommer, allt finns inte i verkstan men det mesta går att beställa hem prover på.

Befinner du dig inte i Stockholm och kan komma in i verkstan och beställa tyg rekommenderar jag att beställa tyg till din möbel i webshoppen, jag skickar till hela Sverige (Finns även material till ditt DIY-projekt, in och kika.

Kom in till verkstaden

Du är välkommen in till vår verkstad på Metorvägen 15 i Järfälla, och titta på tygprover. Vi har ett stort utbud av tyger.

Skulle ni inte kunna bestämma er på plats, går det även bra att låna med sig prover hem, alternativt att jag beställer hem prover till er, för att ni ska kunna matcha emot andra möbler, tapet eller inredning.

Butiken

I vår webbutik finns massa tyger som går att köpa online om du t.ex väljer att klä om din möbel själv. I butiken finns också material och andra praktiska produkter som är bra att ha när du renoverar möbler eller vid andra DIY och hobbyprojekt. Vi skickar till hela Sverige.

Webbutiken

Martindale

Martindale (MD) är en standardiserad metod som används för att mäta slitstyrkan och hållbarheten hos textilier. Ju högre antal Martindale ett tyg har desto mer hållbart och slitstarkt är det. Martindale är en värdefull metod för att bedöma tygets prestanda och kvalitet och hjälper till att bestämma lämpligheten för olika användningsområden, såsom möbelklädsel eller hemtextilier. Du bör vara medveten om ditt tygs Martindale innan du klär om en möbel, då detta spelar stor roll beroende på vilken typ av möbel som tyget ska klä och hur frekvent den kommer att användas.

För en möbel som utsätts för minimal slitage kan det räcka med en slitstyrka på 15.000 MD.

För en möbel i hemmiljö som används dagligen rekommenderas en slitstyrka på minst 25.000 MD.

Tyger som ska användas i utsatta miljöer, som kontor, hotell och restaurang rekommenderas en slitstyrka på 50.000-100.000 MD

Möbeltyger